
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 334 |
تعداد مقالات | 3,274 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,073,540 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,879,361 |
رابطة بین اطلاعات مندرج بر بستهبندی و رفتار خرید مصرفکننده (مورد مطالعه: مواد غذایی) | ||
مطالعات رفتار مصرفکننده | ||
مقاله 5، دوره 5، شماره 1، شهریور 1397، صفحه 81-99 اصل مقاله (640.25 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
امید مهدیه* 1؛ چیمن سلیمانی2 | ||
1عضو هیئت علمی/ دانشگاه زنجان | ||
2کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی | ||
چکیده | ||
در ادبیات بازاریابی بستهبندی به عنوان بخشی از محصول و برند در نظر گرفته میشود. بستهبندی یکی از عناصر مهم در زمینة تولید و بازاریابی است. به نظر میرسد با توجه به شرایط فعلی، تولیدکنندگان و عرضهکنندگان محصولات غذایی در ایران شناخت چندانی از مزایای طراحی و ارائه بستههای متناسب با نیازها و خواستههای مشتریان خویش ندارند. در همین راستا به دنبال جبران این کاستیها، پژوهش حاضر به بررسی رابطة بین اطلاعات مندرج بر روی بستهبندی مواد غذایی و رفتار خرید مصرفکنندگان پرداخته است. جامعه آماری این پژوهش کلیه شهروندان باسواد ساکن شهر سنندج میباشند که تعداد 384 نفر بر اساس فرمول کوکران به عنوان نمونه آماری تعیین شدند و از روش نمونهگیری در دسترس برای جمعآوری دادهها استفاده شد. پژوهش به روش توصیفی از نوع پیمایشی انجام شده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده که بعد از تعیین روایی (روایی محتوا) و پایایی ( آلفای کرونباخ) در بین پاسخگویان توزیع گردید. یافتهها حاکی از آن است که بین اطلاعات قانونی، بازاریابی و تغذیهای مندرج بر روی بستهبندی مواد غذایی و رفتار خرید مصرف کنندگان رابطة معنیداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد شاخصهای اطلاعات غذایی، معادل 6/65 درصد از رفتار مصرفکنندگان در جامعه مورد مطالعه را تبیین میکنند و مهمترین عامل، اطلاعات قانونی روی بستهبندیهای مواد غذایی میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اطلاعات قانونی؛ اطلاعات تغذیهای؛ اطلاعات بازاریابی؛ بستهبندی؛ رفتار خرید مصرفکننده | ||
مراجع | ||
Ampuero O., Vila, N. (2005). Consumer Perceptions of Product Packaging, Journal of Consumer Marketing, 23 (2): 100-112. Arefi, A., Nekouei, M. (2011). The effect of packging on brand image in food products, Journal of Business Management Perspective, 9 (4), pp. 107-124. (in Persian) Bahrainizadeh, Rajabi (2016). Measuring the Effect of Consumer Perception of Product Packaging Usability on Impulse Buying Decision Considering the Low Level of Consumer Mental Involvement as the Mediating Variable, Journal of New Marketing Research, 6 (1), pp. 59-78. (in Persian) Berkman, H. and Gilson, C., (1981). Consumer Behavior Concepts and Strategies. London: Kent Publishing. Choutashi Baldasti, P. (2011). The Relationship between Packaging Elements and Consumer Behavior in Cosmetics Industry. M.A. Thesis. Moddaress University. (in Persian) Ebrahimi, A.; Alavi, S. M., Najafi Seyahroodi, M. (2015). Investigating the effect of aesthetic aspect of packaging and its dimensions on purchase intention through packaging preference, Journal of New Marketing Research, 5 (2), pp. 163-184. (in Persian) Enneking, U.; Neumann, C., Henberg, S. (2007). How important intrinsic and ixtrextic product attributes affect purchase decision, food quality and prefrences, 18 (2): 75-86. Firoozaian, M. et al. (2009). The Effect of Packaging Elements on the Process of Consumer Behavior in Food Products. Journal of Business Management, 1 (3): 125-146. (in Persian) Goncalves P., Ricardo, M. (2008). Consumer Behavior: product characteristics and quality perception, MPRA paper, No.11142, pp.1-129. Gregori1 D., et al (2013), How to Communicate Nutritional Information to People: the Attitudes of Chile Population toward Food, The Open Obesity Journal, 5: 36-42. Hawkins, D., Roger, B., Coney, K. (2005). Consumer Behavior. Translated by A. Roosta and A. Bathaei, Tehran: Sargol Publication. (in Persian) KahhalZadeh, D. (1998). What is Packaging? Standard and Iranina Products Magazin, 9: 24-35. (in Persian) Keshkar, S.; Ghasemi, H., Farajizadeh, P. (2016). The Role of Sport Shoes Packaging as a Media in Persuading Different Groups of Athletes to Buy Sport Shoes, Journal of Sport Managment ,7 (6), pp. 905-920. (in Persian) Kotler P., Keller KL. (2006). Marketing Management, New Jersy: Prentice Hall International. Kotler, P. (2009). Kotler in Market Management. Translated by A. Rezaei Nezhad. Tehran: Fara Publication. (in Persian) McNeal, JU., Ji, MF (2003). Children’s visual memory of packaging, Journal consumer marketing, 20 (5): 400- 427. Mirghotbi, M., Bazhan, M. and Amiri, Z. (2012). Investigating the Awareness and Performance of Consumers abou Food Products Labels, Payesh Quarterly, 11 (4): 505-510. (in Persian) Mitul M. D., Bhavesh J. P. (2012), Role of Packaging on Consumer Buying Behavior–Patan District, Global Journal of Management and Business Research, 12 (10): 47-63. Nancarrow, C., Tiu Wright, L., Brace, I. (1998). Gaining Competitive Advantage from Packaging and Labeling in Marketing Communications, British Food Journal, 100 (2): 110-118. Pride, M. W., Ferell, O.C., (1997). Marketing Concepts & Strategies, New Dehli: McGraw-Hill. Rettie, R., Brewer, C. (2000). The verbal and visual components of package design, Journal of Product & Brand Management, 9 (1), pp.56-70. Rundh, B. (2005). The multi-faceted dimension of packaging: Marketing logistic or marketing tool, British Food Journal, 107 (9): 670-684. Samadi, M. (2003). Consumer Behavior. Tehran: Aeezh Publication. (in Persian) Shabani, M. (2007). Investigating the most Important Feature of Food Product Packaging (Pastaurized Milk) Effect on Customer Selection Process. M.A. Thesis. Allameh Tabatabaei University. (in Persian) Silayoi, P., Speece, M. (2007). Packaging and purchase attributes: a conjoint analysis approach, European Journal of Marketing. 106 (8): 607-628. Silayoi. P., Speece. M. (2004). Packaging and purchase decisions: An exploratory study on the impact of involvement level and time pressure, British Food Journal, 85 (4): 407-432. Stiri, M. (2007). The Relationship between Packaging and Consumer Behavior of Food Products. M.A. Thesis. University of Tehran. (in Persian) Vasquez, D., Bruce, M., Studd, R. (2003).A Case Study Exploring the Packaging Design Management Process Within a UK Food Retailer, British Food Journal, 105 (9): 602-617. Wilkie, W. L. (1994).Consumer Behavior. John Wiley & Sons. Zand, F. (2007). The Effects of Packaging Color on Food Products’ Sale. M.A. Thesis. Islamic Azad University, Varamin Branch. (in Persian) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 923 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 896 |