
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 334 |
تعداد مقالات | 3,274 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,073,585 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,879,382 |
تاثیر خشکی و نیتروژن بر خصوصیات اسانس بذر شوید (Anethum graveolens L.) | ||
تولید و ژنتیک گیاهی | ||
دوره 4، شماره 2 - شماره پیاپی 6، اسفند 1402، صفحه 205-212 اصل مقاله (379.31 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/plant.2024.140399.1078 | ||
نویسندگان | ||
منوچهر امیری1؛ سیروس منصوریفر2؛ کمال سادات اسیلان2؛ حسن حیدری* 3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه پیام نور، کرج، ایران | ||
2استاد، دانشگاه پیام نور، کرج، ایران | ||
3دانشیار، گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | ||
چکیده | ||
خشکی و کمبود ازت از مهمترین تنشهای غیرزیستی در کشاورزی میباشند. ایران از جمله کشورهایی است که در کمربند خشکی زمین واقع شده است و بیشتر نقاط کشور در مناطق خشک و نیمه خشک قرار گرفته و دارای منابع آبی محدودی است. نیتروژن مهمترین عنصرمعدنی است که در رشد گیاه و مصرف بهینه آب، تاثیرگذار است. به منظور مطالعه تاثیر خشکی و نیتروژن بر خصوصیات کیفی دانه شوید، مطالعهای مزرعهای بصورت آزمایش کرتهای خرد شده (اسپلیت پلات) در مزرعه آموزشیپژوهشی دانشگاه رازی در سال 1392 اجرا گردید. کرت اصلی (دور آبیاری) شامل سه سطح، دور آبیاری 4، 6 و 8 روز بود و کرت فرعی (کود اوره) شامل چهار سطح 0، 100، 200 و 300 کیلوگرم اوره در هکتار بود. نتایج نشان داد که دور آبیاری طولانی مدت به همراه مصرف بالاترین مقدار ازت حداکثر محتوا و عملکرد اسانس تولیدی را داشت. درحالیکه دور آبیاری 4 روزه به همراه مصرف مقادیر بالای ازت حداکثر درصد آلفافلاندرن تولیدی را داشت. ترانس دهیدروژن و لیمونن تحت تاثیر دور آبیاری و ازت قرار نگرفتند. بنظر میآید شوید گیاهی کم توقع از نظر آب باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
کم آبی؛ متابولیت ثانویه؛ نیتروژن | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 235 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 123 |