
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 355 |
تعداد مقالات | 3,429 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,341,340 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,041,544 |
مدلیابی عوامل اقتصادی ،اجتماعی وفرهنگی موثر بر بلوغ زودرس دانشآموزان ابتدایی:ارایه برنامه های آموزشی | ||
تدریس پژوهی | ||
مقاله 3، دوره 12، شماره 4 - شماره پیاپی 40، بهمن 1403، صفحه 55-74 اصل مقاله (1.45 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/trj.2025.142836.2129 | ||
نویسندگان | ||
بهروز اسکندرپور1؛ حسن احمدی2؛ میرناصر میرباقری هیر* 3؛ سید محسن طباطبایی مزدآبادی4 | ||
1استادیارگروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران،ایران. | ||
2استادیار گروه مدیریت آموزشی،دانشگاه فرهنگیان،تهران، ایران. | ||
3استادیارگروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد، دانشگاه پیام نور، تهران ایران. | ||
4استادیارگروه حکمرانی آموزشی و سرمایه انسانی،دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی،دانشگاه آزاداسلامی واحدتهران جنوب، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف پژوهش حاضر مدلیابی عوامل اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی موثر بر بلوغ زودرس دانشآموزان ابتدایی بود که به روش پژوهش آمیخته اکتشافی انجام شدهاست. جامعه آماری پژوهش حاضر را در مرحله اول را گروهی از معلمان ابتدایی شهر اردبیل تشکیل دادند که از طریق روش نمونهگیری هدفمند 12 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. و در مرحله بعدی از بین جامعه 1450 پایه ششم ناحیه 1 شهر اردبیل نفری تعداد 331 دانش آموز نفر در مرحله کمی به صورت نمونهگیری نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختار یافته و پرسشنامه استفاده شد. روایی یافتههای پژوهش با استفاده از روشهای بازبینیِ خودِ اعضا، بررسی همکار، مشارکتی بودن پژوهش تضمین شد. همچنین بهمنظور سنجش پایایی کدگذاریهای انجامشده، از روشهای پایایی باز آزمون و توافق درون موضوعی استفاده شد. برای تحلیل دادهها از نرم افزار MAXQDA 2020و PLS استفاده شد. یافتههای پژوهش نشان داد که عوامل موثر بر بلوغ زودرس شامل عوامل محیطی (نمایش فیلم، ظروف پلاستیکی، مواد شیمایی، ورزش، سایت های علمی، همسالان، فرهنگ و خانواده) عوامل تغذیهای (چربی بیش از حد، تغییرات هورمونی مربوط به تغذیه، خوردن تنقلات و خوراکیهای سوپرمارکتی، عادات بد تغذیهای، رژیم غذایی نا مناسب، استفاده از غذاهای فست فونی، سوء تغذیه، عادت به مصرف خوراکیهایی که تراکم کالری بالا اما ارزشی تغذیهای پایینی دارند، اضافه وزن) میباشد. نتایج دیگر پژوهش نشان نتایج آزمون حاکی از آن بود عوامل محیطو عوامل تغذیهای بر بلوغ زودرس دانشآموزان تاثیر مثبت و معناداری دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
" عوامل موثر"؛ " بلوغ زودرس"؛ "دانش آموزان" | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 73 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 69 |